Kulakta Sıvı Birikmesi Nasıl Tedavi Edilir?

Kulakta Sıvı Birikmesi Nasıl Tedavi Edilir?
Kulakta Sıvı Birikmesi Nasıl Tedavi Edilir?

Kulakta sıvı birikmesiyle oluşan işitme sorunu, kulakta sıvı birikmesi tedavileri… konularında bilgi edinmek istiyorsanız videomuzu izleyebilirsiniz.

Not: Buradaki içerik izlediğiniz videoya ait metindir.

Çocuğunuz televizyonu çok yakından mı izliyor? Bunun sebebi işitme kaybı olabilir

Kulakta sıvı birikmesi olduğu zaman zaten çocuğumuz bize genelde duymadığını veya televizyonun sesini açarak veya televizyonu yakından izleyerek bize bunun belirtilerini verir. Peki bir hekime başvurduğumuz zaman bizi neler bekler? Eğer bununla ilgili bir sorun yaşarsak öncelikle bir Kulak-Burun-Boğaz hekimine başvurmak gerekir.

Kulakta sıvı tedavisi uzun soluklu bir tedavidir

Eğer hekimimiz de kulakta bir sıvı tespit ederse bunun en az 1 ay kadar tedavi edilmesi gerekiyor. Kulakta sıvı birikmesi kısa dönemde boşalan, rahatlayan bir durum değildir. En erken 10 gün, en geç 3 ay içinde bu sıvı boşalabilir. Bunun için de ne yapılması lazımdır? Öncelikle ilaç tedavileri ön planda düşünülmektedir. İlaç tedavileri ile 3 hafta bazen 1 aya kadar Antibiyotik ve burun spreyi tedavileri uygulanmaktadır.

Kulaktaki sıvının boşalması için sakız çiğneyin

Bu sırada da Östaki Borusu’nun egzersizleri verilmektedir. Bu egzersizler arasında sakız çiğnemek en meşhurudur. Bazen hastalarımız bunu bayağı tiye almaktadır fakat gerçekten etkili bir yöntemdir. Özellikle sakız çiğnemek ve plastik balon şişirmek çok önemli bir unsurdur, Östaki Borusu’nun sağlamlığını özellikle Östaki Borusu’nun fonksiyonlarını arttırmak için. Bu da tabii ki kulaktaki sıvının boşalmasına yol açar. Bu bağlamda benim önerim ilaçların düzenli kullanılması, özellikle burun spreylerinin kullanılması ve sabredilmesi. Eğer aile bireyleri aceleci davranırlarsa kendilerini bir anda hiç olmadık bir ameliyatta kendilerini bulabilirler. O yüzden işe sabırla yaklaşılmalı, ilaç tedavisinde özellikle inatçı davranılmalı fakat ilaç tedavisi ile 1 ay içerisinde hiç bir sonuç alınamazsa sonrasında cerrahi tedavi düşünülmelidir.

İşitme kaybında tüp ameliyatları oldukça etkili

Cerrahi tedavide de bizim uyguladığımız tüp uygulamasıdır. Burada yaptığımız işlem kulağın dışarıya atamadığı sıvıyı küçük, tüp dediğimiz yapılarla kulak zarına bir cisim yerleştirilir ve bu cisim içerideki sıvının dışarıya doğru atılmasını sağlar. Bu sıvı dışarıya atıldığı zaman çocuk dramatik bir şekilde işitmesi geri gelir ve rahatlar. Bu sıvı tekrar geri gelebileceği gibi, uzun süre kalıcı bir şekilde tamamen sıvının yok olması da mümkündür.

Alerjik hastalıklar da kulakta sıvı birikimine neden olabilir

Burada dikkat edilmesi gereken şey çocuğun alerjik hastalıkları varsa eğer onların tedavi edilmesi, altta yatan geniz eti, burun eti ve Sinüzit problemleri varsa bunların çözülmesi. Eğer bunların hepsi çözülürse kulakta sıvı birikme problemi de büyük ölçüde çözülür.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here