“Gebelikte Kalori İhtiyacı İki katına ÇIKMAZ!”
Gebelik döneminde kaç kalori almak gerekir?
Gebelik süresince anne karnındaki bebek annesinin dışarıdan aldığı besinlerin bir kısmı ile beslenir.Kordon ve plasenta aracılığıyla anneden bebeğe, şeker, protein, yağ, vitaminler, mineraller kısacası tüm besin öğeleri geçişi sağlanır. Anne yeterli beslenmediği takdirde bile bebek annenin depolarından gerekli enerji ve besin öğelerini karşılayabilir.Özellikle gebeliğin 20. haftasından sonra (6. ayın başlangıcından itibaren) annenin enerji ihtiyacı artmaya başlar. Genlikle 3. aydan itibaren günlük enerji alımına 300 kalori daha ilave edilir. Devamı…
Her anne adayı hamilelik döneminde bebeklerinin de sağlığı söz konusu oluğu için genelde daha özenli beslenme eğilimindedir. Bu dönemde bilinçsizce tüketimler yüzünden sağlıklı olan bebeğimiz erken doğma tehdidi ya da düşük riski ile karşı karşıya kalabilir.
Bitkisel ürünlerin ne zararı olabilir ki diye düşünüp hata yapmak maalesef mümkün. Örneğin yeşil çay kafein düzeyi yüksek ve kafeinin aşırı alımı ilk 12 haftalık dönemde spontan düşüklerin oluşmasına sebebiyet vermektedir. Kafein yeşil çayın dışında çikolata ve çikolatalı gıdalarda, siyah çayda, kahve, kolalı içeceklerde de v.b vardır. Tüketim miktarına ve çayda koyuluk derecesine dikkat etmek lazım, kafeinsiz kahveler burada devreye girebilir. Çay açık içilebilir. Günlük toplam tüketim miktarı azaltılabilir.
Yine Hamilelik sürecinde bitki çayı deyip zararsız diye düşünülse de bazıları bu dönemde tüketilmemesi gereken gruba girer. Bunlar da; rezene, civanperçemi, mine çiçeği, ada çayı, barut ağacı kabuğu, sinameki bu dönemde kullanılmaması gereken çaylar arasındadır. Mayıs papatyası güvenilir bir kaynaktan elde edilmesi önemlidir. Kanarya otu ile karışabilmektedir. Kanarya otu karaciğerde zararlı etkisi olan bir bitkidir. Devamı…