Nefes Egzersizlerinin Bilimsel Yönü

Nefes Egzersizlerinin Bilimsel Yönü
Nefes Egzersizlerinin Bilimsel Yönü

John yecho, Dr. A ve Dr. Ikemi’nin astım hastaları ile ilgili tedavi araştırmalarında, diyafram nefesi alınarak hastanın solunum kaslarını rahatlatmak suretiyle, anksiyete ve bastırılmış duyguların kolayca çözülerek etkisinin azaldığı gözlemlenmiştir.

Bilinçli nefes alma

Dr. Gay Hendriks’in “Bilinçli Nefes Alma” adlı kitabında, hastalarının bilinçli nefes alma uygulamalarını hayatlarının bir parçası haline getirdiklerinde fiziksel sorunlarında iyileşmeler olduğunu belirtmiştir. Dr. Hendriks “Bunun sebebi, insan vücudunun toksinlerinin %70’ini nefes yoluyla atılıyor olmasıdır. Toksinlerin yalnızca küçük bir bölümü ise ter, idrar ve dışkı yoluyla atılmaktadır. Nefes alma kapasitesi en üst düzeyde değilse toksinlerden tamamen kurtulamıyorsunuz” demektedir.

Oksijen yetersizliği

Dr. Dean Ornish, “Koroner Kalp hastalığı, kalbe gelen oksijenin yetersizliğinden kaynaklanır” demiştir.

Tanınmış araştırmacı Dr. Richard Lippman ise, “Oksijen yetersizliği (Hipoksi) her sene meydana gelen milyonlarca kalp krizinin başlıca nedenidir” diyerek konuyla ilgili birçok araştırmaya öncülük etmiştir.

Lenf Sistemi uzmanı olan Dr. Jack Shield, nefes almanın lenf sistemi üzerindeki etkisiyle ilgili vücut içerisine kamera yerleştirerek bir araştırma yaptı. Bu araştırmasıyla diyaframdan derin nefes almanın kan dolaşımı yoluyla lenfi emen bir vakum etkisi yaratarak, lenf sisteminin temizlenmesini harekete geçirdiğini keşfetti. Aynı zamanda toksinlerin atılmasını normalden 15 kat daha arttığını gözlemledi.

Dr. Andrew Weil, “Yanlış nefes almak hastalıkların ortak nedenidir” demektedir.

Dr. Arthur C. Guyton’un “Medikal Fizyoloji” adlı kitabında ise “Kronik tüm ağrılar, acılar ve hastalıkların nedeni, hücre düzlemindeki oksijen yetersizliğidir” şeklinde ifade eder.

Oksijen devinimi

Dr.Sheldon Saul Hendler’in “Oksijen Devinimi” adlı kitabında şu sözlere yer verir. “Nefes alma, ileri düzeyde biyolojik fonksiyonun ve gelişiminin kapısını açan anahtardır. Bitkinlik, hastalık ya da düzensiz enerjinin kendini ele verdiği diğer semptomlar baş gösterdiğinde, nefes alma ilk bakılması gereken yerdir, son değil. Nefes alma gerçekten de vücudun en temel iletişim sistemidir.”

Dr.F.M.Eugene Blasse’nin açıklamasına göre; “Oksidasyon yaşamın kaynağıdır. Yetersiz olması sağlığın bozulmasına ya da hastalıklara, hiç olmaması ise ölüme yol açar.”

Tanınmış Moleküler Biyolog ve Genetisyen Dr. Stephen Levine “Ciddi tüm hastalık durumlarında buna bağlı olarak eşlik eden oksijen seviyelerinde bir düşme durumu görmekteyiz. Vücut dokularında, düşük seviyede oksijen olması hastalıklar konusunda kesin bir göstergedir. Hipoksi ya da dokularda oksijen yetersizliği, dejeneratif tüm hastalıkların temel nedenidir. Oksijen bütün hücreler için yaşam kaynağıdır.”

Beslenme Bilimi Uzmanı Dr. John Munts; “Vücut oksijensiz kaldığında hastalanır, bu durum devam ederse ölür, bu tartışmalı bir konu mu bilmiyorum?” Diyerek konuya bakış açısını net bir şekilde ifade etmiştir.

Amerikan Hekimleri Birliği Dergisinde yayınlanan W. Spencer Way’ın yazısında “Yetersiz oksijen yetersiz biyolojik enerji demektir ki bu da hafif bitkinlikten hayatı tehdit eden hastalıklara kadar her şekilde sonuçlanabilir. Yetersiz oksijenle hastalık arasındaki ilişki artık iyi bilinmektedir.”

Dr. Townsend’in açıklamasına göre; “Kısmi oksijen yetersizliğine maruz kalan hücreler, vücutta belli belirsiz sürekli bir rahatsızlık, korku ya da felaket hissi olarak hissedilen ufak panik sinyalleri gönderirler. Bu düşük seviyeli genel uyarı, uyarının geldiği kişiye sadece “arka plan sesi” gibi gelecek şekilde ayarlanmıştır. Ya da rahatsızlığın başka kaynaklarına yüklenir. Çok az insan bu bitmeyen, belli belirsiz çaresizlik, bitkinlik, rahatsızlık hissinin hücrelerdeki oksijen yetersizliğinden kaynaklandığından şüphe duyar.”

Doğal nefes çalışmaları herhangi bir teşhis veya tedavi maksadı taşımamaktadır. Diğer tedavi yöntemlerini destekleyici niteliktedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here