Burun Estetiği Sonrası İyileşme

Burun Estetiği Sonrası İyileşme
Burun Estetiği Sonrası İyileşme

İçindekiler

Burun Estetiği Sonrası İyileşme Süreci Nedir? Nelere Dikkat Edilmeli?

Burun estetiği burun şeklini değiştirmek amaçlı yapılan bir cerrahi operasyondur. Bir diğer adı rinoplasti olarak bilinir. Günümüzde birçok insan bu cerrahi operasyonu isteyerek ve bilerek geçirir. Son yıllarda burun estetiği yaptırmak iyice moda oldu. Bazı insanlar dış görünümden rahatsız olduğu için burun estetiği olurken bazıları ise bir sakatlanma sonucu mecburi olarak burun estetiği yaptırırlar. Burun estetiği Ankara Serdar Yüce sayfasından aşağıdaki bilgileri derledik.

Burun estetiği yaptırma nedenleri arasında;

  • Yaralanma sonucu oluşan hasarların giderilmesi,
  • Fiziksel görünümü değiştirme isteği,
  • Nefes almayı kolaylaştırmak,
  • Bazı solunum güçlüklerini iyileştirmek, gibi sebepler bulunmaktadır.

Bazı vakalarda hem solunum güçlükleri hem de fiziksel görünüm burun estetiği yaptırmanın arkasındaki sebepler arasında gösterilir.

Burun Yapısı Nedir?

Burun, alt kısım kıkırdaktan üst kısım ise kemikten meydana gelen deri ile kaplı olan bir yapıya sahiptir. Solunum sistemi için en önemli organdır.

Burun Estetiği Maliyeti

Burun estetiği yaptırırken maliyetten çok doktorun tecrübesi ön planda tutulmalıdır. Fiyat konusuna gelince burada doktor ne kadar deneyimli ise fiyatı da o kadar yüksek olur. Fiyatlandırmadan ziyade iyi bir hastane ve iyi bir doktor seçimi yapmak her zaman daha ön planda olmalıdır.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiği ile gerekli görüldüğü zaman kemik, kıkırdak yapısı, deri veya üçü birden değiştirilebilir. Burun estetiği yaptırırken kişinin burundaki cildi ve neleri değiştirmek istediği göz önünde tutularak bir operasyon gerçekleştirilir.

Bütün ameliyatlarda olduğu gibi burun ameliyatında da bazı riskler vardır. Bu tür ameliyatlarda kanama, enfeksiyon ve anesteziye karşı olumsuz tepkiler mevcuttur. Bunun yanında ameliyat sonrası nefes almada zorluk, burun ve çevre yapısında kalıcı uyuşma, eşit görünüme sahip olmayan bir burun yapısı, renk değişimi, ağrı, şişlik gibi birçok problem ortaya çıkabilir.

Burun ameliyatından sonra genellikle aynı gün içerisinde hastaneden çıkış yapılabilir. Ameliyat eğer ayakta gerçekleşmişse kişinin yanında eve dönerken mutlaka biri olmalıdır.

Anestezi uygulanan hastalarda birkaç gün hafıza kaybı, yavaş tepki verme ve karar vermede zorluk çekme gibi birtakım etkiler bulunabilir. Bu nedenle bir arkadaş veya ailenin bu süre zarfında kişinin yanında olması daha faydalı olacaktır.

Burun Estetiği Öncesi Hazırlıklar

Ameliyattan iki hafta önce ilaç kullanımını bırakmak gerekir. Her burun ameliyatı operasyonu kişiye göre kişiselleştirilir. Ameliyatın karışıklığına göre sedasyonlu lokal anestezi ya da genel anestezi gerekebilir. Bu karar ameliyat başlamadan önce verilir.

Burun Ameliyat Sonrası Nelere Dikkat Edilir?

  • Ameliyat günü ve sonrasında birkaç gün kişinin sulu ve yumuşak gıdalar tüketmesi sağlık açısından daha iyi olacaktır.
  • Ameliyat bittikten tam üç saat sonra beslenmeye başlanılabilir ancak buna yine de burada doktor kararı önemlidir.
  • Ameliyattan bir gün sonra yavaş yavaş normal beslenme alışkanlığına da dönüş yapılabilir ancak birkaç gün acılı ve baharatlı ürünlerden kaçınmakta faydalı olacaktır.
  • Ameliyat sonrası ilk günler yüksek yastıkta yatmak daha iyi olur.
  • Ameliyat sonrası burun temizliği için verilen sprey düzenli olarak kullanılmalıdır. Aynı zamanda ilaçlar da ihmal edilmemelidir.
  • Ameliyat sonrası yüz mimiklerine dikkat etmek gerekir.
  • Burun estetiği sonrası göz çevresinde morluklar ve şişlik oluşabilir ancak bu birkaç güne kendiliğinden düzelir.
  • Ameliyat sonrası dişlerde geçici bir ağrı hissedilebilir. Bu durum zaman içinde kaybolur. Ameliyat sonrası ilk günlerde yumuşak bir diş fırçası kullanmak daha faydalıdır.
  • Burun tamponu çıkarılana kadar kaşıntı ve hapşırmalar normaldir. Bu sıkıntı da tamponlar çıkarılınca geçer.
  • Ameliyat sonrası iki tafta alkol ve tütün ürünleri kullanımı yapılmamalıdır.
  • Burun estetiği yapıldıktan sonra bütün şikayetler hemen hemen iki hafta içerisinde geçer ve bu süre içerisinde iyileşmeler başlar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here