Bebeklerde Diş Çıkarma Kâbusa Dönmesin

Bebeklerde Diş Çıkarma Kâbusa Dönmesin
Bebeklerde Diş Çıkarma Kâbusa Dönmesin

Bebeklerde diş çıkarma anne babaları en çok rahatsız eden sorunlardan bir tanesi. Zaman zaman huzursuz oluyorlar, mızmız oluyorlar, iştahları kaçıyor, hafif ateşleri çıkabiliyor. Adeta hasta gibi bir şey oluyorlar. Böyle bir durumda bebeğimize nasıl yardımcı olabiliriz? Onun acısını nasıl hafifletebiliriz? Diş jelleri kullanılabilir mi? Evde doğal ve zararsız bir diş kaşıyıcı yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu video ile size bu konuda yardımcı olmak istiyoruz.

Not: Buradaki içerik izlediğiniz videoya ait metindir.

Bebekler diş çıkarırken hasta gibi görünebilirler

Yeni bebeği olan annelerin babaların en çok rahatsız olduğu konulardan bir tanesi de özellikle 6-7 aydan itibaren diş çıkarma. Hakikaten bazı bebekler diş çıkarırken aşırı derecede huzursuz olabiliyorlar, iştahları azalabiliyor. Hatta hafif, 38 buçuğu geçmeyen, birkaç gün süren, çok da sık çıkmayan, inatçı olmayan bir ateşleri olabiliyor. Bu dönem bazen özellikle azı dişleri ve köpek dişleri çıkarken bir kabus haline gelebiliyor. Bebeklerin bu diş çıkarma dönemine yardımcı olabilecek bir kaç tane öneride bulunmak istiyorum.

Çok çaresiz kaldığınızda ağrı kesici ilaçlardan faydalanabilirsiniz

Özellikle bebek geceleri çok huzursuzsa, uyumakta zorlanıyorsa her gece olmasa da haftada birkaç gece ağrı kesici, ateş düşürücü fitil veya şuruplardan faydalanılabilir. 6 aydan sonra İbuprofen grubu ağrı kesicilerin Parasetamole göre diş sıkıntılarında daha etkili olduğunu söyleyebilirim 20 yıllık tecrübeme göre.

Diş jellerini kullanabilir miyiz?

Bunun dışında diş etlerindeki kaşıntıyı azaltmak için bazı jeller veya küçük granüller, toplar var, bunlar kullanılabilir. Bunların büyük oranda bitkisel olanları da var, mümkünse onları tercih etmekte fayda var. Tabii ki bazılarında çok az miktarda da olsa lokal anestezik etkili maddeler de var. Ancak lokal uygulandığı için, çok az miktarda uygulandığı için bebeğinize çok ciddi bir zararı olmadığını söyleyebilirim. Yine diş kaşıyıcıları var. Belli bir yaşın üzerinde, 8 ayın üzerinde sert sebzeler; Havuç, pırasa… bunlar faydalı olabilir. Diş kaşıyıcı oyuncaklar var veya buzdolabında dondurularak kullanılabilen içinde sıvı olan bazı plastik diş kaşıyıcıları var. Ancak bunlar çok sert donduğu zaman, bebek te çok haşince dişlerini kaşıdığı zaman, diş etlerinde bazı travmalara yol açabiliyor. Bunu önlemek için çok pratik bir yöntemden bahsedeceğim size…

Evde doğal ve zararsız bir diş kaşıyıcı yapabilirsiniz

Ufak havlular var biliyorsunuz, böyle kare dikdörtgen lifleri olan. Bunları güzelce ıslatıp sıkıyoruz, ortasından bir düğüm atıyoruz ve derin dondurucuya koyuyoruz. Donduktan sonra bunu çıkarıp bebeğin eline veriyoruz. Soğuk oldukça etkili, bu soğuğun lokal anestezik doğal bir etkisi var. Artı havlunun lifleri ile bir araya geldiği zaman oldukça etkili bir diş kaşıyıcı oluyor. Çok sertleşmediği için de yapısal olarak bebeğin diş etlerinde herhangi bir travmaya yol açmıyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here