Soru Cevap

Detaylı Filtreleme





Gamze Şener sordu,
Kalpte asd

Merhaba hocam bebeğim 3 aylıkken kalpte küçük çaplı asd izendi 6 ay sonra kontrol istendi şuan 9 aylık ve tekrar kontrol ettirdik kapanma yok bu sebeple 1 yıl sonra tekrar kontrol istendi fakat bebeğimle haftasonu aktarmalı olarak uçak seyehatine çıkmam gerek bebeğim için bir sorun oluşturur mu?

Uzm. Dr. Anıl Yeşildal

ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI

Çok  geçmiş  olsun ASD  zaten  genellikle kapanmaz,  çocuğunuza  da  uzun  yıllar  zarar  vermez, eğer  kapanmazsa 4-5  yaş  civarı,  belki  de  daha  erken   şemsiye  yöntemiyle  ya  da  ameliyatla  kapatılır.  uçağın  bir  sorun  olacağını  sanmıyorum,  ancak  kesin  bilgiyi  lütfen  sizi  takip  eden  çocuk  kardioloğundan  alın  lütfen.

Gulsum Kirik sordu,
21 haftalik

Mrh 21 haftalik gebeyim gece kahverengi minik denecek kadar 2 damla kahverengi leke gelmis gunduz tekrar yine minik kahverengi leke geldi acaba bi tehlikesi varmi normalmi kan ilaci ve decavit kullaniyorumm tuvaletim in rengi koyu geliyo ondan olabilirmi acaba tsk ederim.

Prof. Dr. Ahmet Akçay

ÇOCUK ALERJİ

Merhaba,bu konuyu kadın doğum hekiminize danışmanız daha uygun olacaktır.

gülseren kutlay sordu,
memede kitle

40 yaşında bir bayanım.bundan 15 yıl önce 25 yaşlarında memelerimde bazen ele gelip bazen yok olan doktorun dediğine göre önemsiz kitleler vardı 5 -6 tane.sonrasında kontrol etirmedim. son bir kaç aydır göğüslerim çok ağrıyor kollarıma vuruyor ağrısı.dün akşam sağ göğsümde sğa sola hareket eden bir kitle fark ettim ve korktum.yine önemsiz kitlelerden midir yoksa kötü bir şey olabilir mi

Op. Dr. Hakan Yardımcı

GENEL CERRAHİ

Merhaba , şikayetleriniz biryana 40 yaşına gelmiş bir bayan olarak rutin yıllık genel cerrahi polikliniğinde meme muayenenizi yaptırmanızı önemle öneririz.

Fatma Nar sordu,
betaserc kullanımı detayları

ben sag kulağımdaki uğultu sebebiyle bi KBB uzmanına gittim bi odyolog tarafından işitme testine tabi tutuldum ve işitme seviyem normal çıktı ve doktorum betaserc ilacını kullanmamı söyledi ama ben aynı zamanda aknetrent kullanıyorum eczanede sordum sakıncası var mı diye prospektüsü okudu ve sorun olmayacağını söyledi ama ben yine de endişeliyim bu ilaçta kulak çınlaması vertigo meniere hastalığında kullanılır diyor bendeki çınlama değil uğultu sadece başım falan da dönmüyor bugün başlicam ilaca sıkıntı olur mu bana bi yardımcı olabilir misiniz lütfen ?

Op. Dr. Volkan Kahya

KULAK BURUN BOĞAZ – KBB
Merhaba öncelikle geçmiş olsun ilacı kullanmanızı öneririm size de faydalı olacaktır.

Op.Dr.Volkan Kahya

Gulsum Kirik sordu,
21 haftalik

Mrh 21 haftalik gebeyim gece kahverengi minik denecek kadar 2 damla kahverengi leke gelmis gunduz tekrar yine minik kahverengi leke geldi acaba bi tehlikesi varmi normalmi kan ilaci ve decavit kullaniyorumm tuvaletim in rengi koyu geliyo ondan olabilirmi acaba tsk ederim.

Op. Dr. Dilek Küpelioğlu

KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun

Kahverenkli leke genellikle sorun olmaz.Ancak ilişki yasağı ve istirahat gerekli.Ama muayene olmanız da gerekli.Sevgiler

burçe demirkan sordu,
cilt tipimi bilmiyorum

merhaba. cilt tipimin kuru mu karma mi olduğunu anlayamıyorum. yanaklarım, kaşımın üstü, dudaklarımın kenarları pul pul dökülüyor soyuluyor. gözeneklerim iri değil ama belli oluyor. burnum hafif yağlı gibi. nemsiz hissediyorum cildimi. ürün önerisi ve cilt tipimin ne olduğunu öğrenmek istiyorum.

Uzm. Dr. Canan İyigün

DERMATOLOJİ – CİLT HASTALIKLARI

Sitemizden ne yazık ki muayene ve ürün önerisinde bulunamıyoruz

Fatma Nar sordu,
aknetrent

merabalar ben 4 aydır aknetrent tedavisi görüyorum da bugun kulak uğultusu şikayetiyle doktora gittim ve betaserc adında bi ilaç verdi ben eczacıya aknetrent kullandığımı ve sorun olup olmayacağını sordum prospektüsü okudu ve sıkıntı olmayacağını söyledi ama ben yine de endişeliyim birlikte kullanılmaması gereken ilaçlar arasında aknetrent yok ama yine de endişelendim sonuçta aknetrent agır bir ilaç beni aydınlatabilir misiniz lütfen

Uzm. Dr. Canan İyigün

DERMATOLOJİ – CİLT HASTALIKLARI

etkileşen bir ilaç değil, ancak durum devam ediyorsa doktorunuza aknetrent kullandığınızı da söylemeniz iyi olur

Sule Eryilmaz sordu,
Mama

Mrb dktor bey bnm kizim 5aylik fakat markette herobabynin 5aylik mamasinj bulamadm 6aylık olanı var sütlü m4yveli 8tahillisi var versem bsey olurmi yan etkisi olurmu

Uzm. Dr. Anıl Yeşildal

ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI

8  tahıllı  5  ay  için biraz  erken ,  ben  5-6  ayda  pirinç  daha  sonra  karışık  tahıllıları  veriyorum .

fatma kaya sordu,
kızıma söz dinletemiyorum

mrb.iki kızım var ve eşimden iki yıldır ayrıyım.büyük kızım 9 yaşında ve sözümü dinlememeye başladı.iyide söylesem sert te söylesem sonuç değişmiyor.nasıl davranacağımı bilemiyorum.benden uzaklaşmasından korkuyorum.bana yol gösterirseniz sevinirim.

Uzm. Dr. Anıl Yeşildal

ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI

Çok  haklısınız  zor  bir  durum,  üstüne  üstlük  de  ergenliğe de  yaklaşılan  bir  dönem,  bunu  için  Çocuk  psikologlarımıza  sormanız  gerekiyor,  Nilcan hanım  olabilir  mesela.

Ayşe Pınar sordu,
Kalça çıkığı

Kızımın 1.5 aylıkken yapılan ultrasonografisinde sağ alfa açısı 54 beta 68 /sol alfa 63 beta 43 ölçüldü. 2 ay sonra kontrol önerildi. 2 ay sonra (3ay 22günlük)yapılan Usg de sağ ve sol alfa açısı60 /beta açısı 54 çıktı(2. Usg farklı hastanede yapıldı) Bize yapılan açıklamada alfa açısının 60 dan büyük çıkması gerektiği ancak kesin kalça çıkığı vardır da denmedi. Ve direkt radyogramlarla birlikte değerlendirilmesi önerildi ve ortapedistin görmesi iyi olur dendi. Bu sonuçlara göre kızımın tedavi olması gerekiyor mu?

Yrd. Doç. Dr. Gönül Acar

FİZYOTERAPİST

Merhaba, öncelikle bebeklere çekilen kalça ultrasonu sonucunda yapışan ölçümlerin farklı çıkması sorununu halletmek gerekiyor. Bu tetkiklerle beraber bir çocuk ortopedistine giderseniz açıları ve ölçümleri kendi yapacağı klinik muayene ile birleştirerek size net bir tedavi önerecektir.

Bu genellikle açılara bağlı olarak çift ara bezi ya da bacakları açık tutarak kalça ekleminin gelişmesini sağlayan bir aparat ya da durumun ciddiyetine göre bir alçılıma işlemi olabiliyor. Ben fizyoterapist olduğum için bebeğinizin açıları için bir yorumda bulunamıyorum. Benim mail adresime (gonulacar34@gmail.com) yazarsanız  yaşadığınız yere göre size birlikte çalıştığımız ve tecrübesine güvendiğimiz bir çocuk ortopedisti önerebilirim.

Geçmiş olsun dileklerimle





Doktoramcam.com

Menu