7. Ayda Bebek Beslenmesi

7. ayda bebek beslenmesi
7. ayda bebek beslenmesi

Bebeğiniz 7 aylık oldu geçen ay onu ek gıdalar ile tanıştırdınız. Bu beslenme maceranıza nasıl devam edeceğinizi öğrenmek istiyorsanız bu video tam size göre… 6 aylık bebek beslenmesi ve ek gıdalara geçiş için geçen haftaki paylaşımımıza bakabilirsiniz.

Not: Buradaki içerik izlediğiniz videoya ait metindir.

Günaydın sevgili doktoramcam takipçisi anne-babalar. Geçen hafta sizlerle ek gıdalara geçiş konuşmuştuk. 6 ayda neler başlayacağımızı konuştuk. Aşağı yukarı ayın sonuna doğru yumurta sarısını ekledik, birçok sebze meyveyi denedik. Geldik 7. aya.

7. aydan itibaren tahıl kavramı değişiyor

Hatırlarsanız 6 ayda sebzelerin içine biraz pirinç katabiliyorduk ya da pirinçli muhallebi verebiliyorduk. 7 aydan sonra artık farklı tahıllarla bebeği tanıştırma zamanı. Çünkü Çölyak Hastalığı açısından Gluten ile çok erken tanışmak doğru olmadığı gibi çok geç kalmak da doğru değil aslında. Dolayısıyla 7 ay civarında pirinç dışındaki diğer tahıllarla tanışmak gerekiyor. Artık sebze pürelerine bulgur, irmik katabiliriz. Tam buğday, buğday ruşeymi, yulaf gibi diğer tahıllardan ezme lapa yaparak meyvelerle, sebzelerle karıştırma şansımız olabilir. Yine hazır muhallebi tercih edeceksek, 5 tahıllı veya 7 tahıllı 8 tahıllı diye tabir edilen su ile karıştırarak yapılabilen muhallebiler var bunları tercih edebiliriz. Tabii ki bebeğimiz eğer kiloluysa muhallebi vermek zorunda değiliz, çok fazla karbonhidrat vermiyoruz.

Artık kırmızı et zamanı geldi

7 aydaki önemli değişiklik; artık kırmızı ete başlıyoruz… Eğer bebek alerjik değilse dana kıyma da olabilir. Alerjikse de kuzu kıyma tercih ediyoruz. Mutlaka en az haftada 3-4 gün sebze pürelerine bir yemek kaşığı kıyma katıyoruz.

7 ayda kurubaklagilleri ihmal etmiyoruz

3. önemli değişiklik kurubaklagiller… 7 aydan itibaren mercimek, nohut, kuru fasulye, barbunya gibi kurubaklagillerle tanıştırıyoruz. Bunlar özellikle kalsiyum ve demirden oldukça zengin ve proteinden çok zengin gıdalar, çok değerli. Mercimek sarı olabilir, zarsız veya kırmızı mercimek tercih ediyoruz, yeşil mercimeğin zarları çok kalın, dolayısıyla sindirimde sıkıntı yaratabileceği için yeşil mercimek tercih etmiyoruz. Nohut, kuru fasulye, barbunya da çok iyi haşlanarak, zarlarını ayıklayarak gazı azaltılabilir.

Bebeklere soğan sarımsak verilebilir mi?

Artık biraz yemekleri yaparken soğan, sarımsak gibi rayihalı sebzelerden faydalanabiliyoruz. Bunları pişirirken yağda kavurarak bu sebzelere katabiliyoruz. Bu da yine bebeğin biraz daha keyifli olarak bu yemeklerini yemesini sağlıyor. Domates için acele etmeyelim, onun için daha sonra konuşacağız.

Bugün sözlerime burada ara veriyorum, kendinize çok iyi bakın.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here