Tonsillit,kan enfeksiyonu,epilepsi

    Pınar Gören Sordu:

    Merhabalar,benim kızım 9 yaşında epilepsi hastası, kan tahlili sonuçlarında kanda enfeksiyon olduğu görüldü. Aynı zamanda KBB doktoru bademciklerinde aşırı enfeksiyon olduğundan tonsillit için antibiyotik tedavisine başladı. Kanındaki enfeksiyon için antibiyotik tedavisi bittikten sonra pediatriye görünmemizi istedi. Rica etsem tahlil sonuçlarını ve ne yapmamız gerektiğini değerlendirebilir misiniz? Çok sık bademcik enfeksiyonu oluyor ameliyat olsa epilepsi olması ameliyat üzerinde bir risk oluşturuyor mu?
    Kan tahlili sonuçlarındaki değerler bunlar:
    Hemogram
    Lökosit 19,08 (4-10)
    Hemoglobin 10,6 (11-16)
    Hematokrit 34,0 (37-54)
    MCV 67,6 (80-100)
    MCH 21,1 (26-32)
    NEU# 14,76 (2-7)
    MONO# 1,63 (0,12-1,2)
    EOS# 0,00 (0,02-0,5)
    NEU% 77,3 (50-70)
    LYM% 13,9 (20-40)
    EDS% 0,0 (0,5-5)
    Biyokimya
    Kreatinin 0,4 (0,5-5)
    CRP 7,8 (0-0,5)

    Prof. Dr. Nuran Gürses Cevapladı:

    Merhaba kızınızda enfeksiyon mevcut antibiyotik tedavisinden sonra kan tahlillerinizi tekrar ettiriniz epilepsi hastası olduğu için ameliyat konusunda çocuk nörolojisi bölümüne ameliyat konusunu sormalısınız tekrarlayan enfeksiyon yönünden çocuk enfeksiyon bölümüne müracaat ediniz. Geçmiş olsun