Asidik Kan Ortamının Diyete Negatif Etkisi

Asidik Kan Ortamının Diyete Negatif Etkisi
Asidik Kan Ortamının Diyete Negatif Etkisi

“Ne yesem yarıyor”, “su içsem kilo alıyorum”, “o kadar yaptığım diyete rağmen bırak zayıflamayı, ilk günkü kilomdan bile daha fazlayım” . Bu ve bunlara benzer şikayetler diyet yapmaya karar vermiş bir çok insanın muzdarip olduğu konudur. Üstesinden gelemediği için de yaptığı diyeti bırakarak, yola çıktığı kilosunun bile üzerinde bir kiloyla hayatına devam etmek zorunda kalabilir.

İçerisinde yaşadığımız tabiatta fizik kuralları ile açıklanamayacak hiç bir hadise yoktur. Diyet yaparken karşılaşılan yukarıda bahsedilen sorun da fizik kuralları dâhilinde cevaplanabilir. Çok küçük düzeltmelerle büyük neticeler alınabilecek sıradan meselelerdendir.

Asidik Ortam Nedir?

Çevremizde bulunan tüm maddeler asidik maddeler ve alkali maddeler olmak üzere iki kısma ayrılırlar. Kimyasal maddelerin asidik mi yoksa alkali mi olduğunu göstermek için oluşturulan cetvel 14 haneye ayrılmıştır. 7 den 1’e doğru gidildikçe asidik ortam, 7’den 14’e doğru gidildikçe alkali ortam dediğimiz şartlar oluşur. İnsan vücudu tam bir denge ortamı olarak yaratıldığından asidik değeri ki bu değer pH (yani Per Hydrogen, birim miktarda bulunan Hidrojen Atomu miktarı) ile 7.2 ile 7.4 pH olarak bulunmalıdır.

İnsan vücudunda bulunan su miktarı da kimyasal bir madde olduğundan asidik seviyesi ölçülebilir. Eğer insan kanında bulunan asid miktarı 7.2 seviyesinin altına inerse yani nötr seviyesinden asidik ortama doğru kayarsa insana hayat vermek için yaratılan kan insan için ölümcül bir sıvıya dönüşmeye başlar. Vücut içerisinde bulunan mekanizmalar kanın asidik ortama dönüşmesine izin vermez. Kan içerisinde bulunan asitleri alkali maddeler ile paketleyerek yağa çevirir. Depolanması için göbek, basen ve vücudun diğer organlarına gönderir.

Bu nedenle de, zayıflamak isteyen veya hızlı zayıflamanın yolları nedir diye arayış içerisinde olan ya da ne yaparsam yapayım zayıflayamıyorum diyen kişiler mutlaka alkali su içmeli veya aldıkları gıdaları vücutlarındaki suyun pH değeri 7.4’den fazla olacak şekilde tercih etmelidirler. Aslında buna kısaca alkali diyet de denilebilir. Alkali diyet bütün diyetlerin ya anası ya da tamamlayıcısıdır.

Yemek alışkanlığınızın belirlenmesi ve burada kısaca öneminden bahsettiğimiz alkali beslenme ve alkali diyet hakkında daha detaylı bilgi ve yardım almak için uzman diyetisyenlere başvurabilirsiniz.

Aşağıdaki videolarda Uzm.Dyt. Fatmagül Yılmaz Öztürk, çeşitli beslenme konuları hakkında bilgiler veriyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here